Χαλκός

Με κύριο χαρακτηριστικό την αντοχή του στο χρόνο και την παλαίωσή του με το πέρασμά του, ο χαλκός αποτελεί σήμερα όχι μόνο μοναδική λύση για εξειδικευμένες στέγες όπως τρούλοι εκκλησιών, αλλά και εξαιρετική εφαρμογή σε αρχιτεκτονικές καλύψεις ιδιαίτερης αισθητικής. Από τα Βυζαντινά χρόνια ο χαλκός αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα υλικά για επικαλύψεις στεγών. Στην σύγχρονη αρχιτεκτονική η χρήση του χαλκού έχει επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές όπως επικαλύψεις τοίχων, καμινάδων, τζακιών, προσφέροντας εκτός από τα αντικειμενικά του πλεονεκτήματα που είναι η διάρκεια ζωής και η ευελιξία εφαρμογής, άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Η σύγχρονη εκδοχή του χαλκού εκτός από το κλασσικό «κόκκινο» χρώμα, προσφέρει και λύσεις προοξειδωμένων χρωματισμών σε πράσινο και καφέ.

Όπως και στο zinc έτσι και ο χαλκός επιτρέπει στέγες με κλίση 5%. Παράγεται σε φύλλα ή ρολά (coils). Τα τελευταία εξασφαλίζουν την έως και 15 μέτρα μονοκόμματη στέγη χωρίς κάθετη ραφή.

Τα ρολά ή τα φύλλα χαλκού διαμορφώνονται στα άκρα σε αρσενικό – θηλυκό και στη συνέχεια στερεώνονται με ειδικούς ανοξείδωτους συνδέσμους πάνω σε ξύλινο πέτσωμα από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Στη συνέχεια τα κομμάτια «ράβονται» με ειδικά εργαλεία με την τεχνική του double standing seam. Όλες οι διαστάσεις παίρνονται επί τόπου του έργου και το τελικό αποτέλεσμα είναι μία χειροποίητη στέγη εφαρμοσμένη επακριβώς στις απαιτήσεις του κτιρίου. Υδρορροές, μετώπες, κορφιάδες και οποιαδήποτε άλλο ειδικό τεμάχιο κατασκευάζεται επί τόπου του έργου σύμφωνα με τις απαιτήσεις

Εμείς στην ΔΟΜΟfinis γνωρίζοντας ότι οι ειδικές αυτές εφαρμογές απαιτούν ειδική τεχνογνωσία και συνεργεία τοποθέτησης, δημιουργήσαμε και εδώ τον κατάλληλο μηχανισμό για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων από τον σχεδιασμό και τον υπολογισμό των απαιτούμενων υλικών έως την τελική εφαρμογή.

Έργα με Χαλκό

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Back to top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.