Υπερυψωμένα δάπεδα (raised floor)

Τα πρώτα υπερυψωμένα δάπεδα εμφανίστηκαν την δεκαετία του ΄50 για να καλύψουν την ανάγκη ηλεκτρικών παροχών σε σημεία του δαπέδου ώστε να μην «τρέχουν» ελεύθερα ή σε κανάλια στον χώρο.

Λίγο αργότερα με την εμφάνιση των υπολογιστών αρχικά και των data rooms στη συνέχεια οι απαιτήσεις δικτύων σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου έγιναν αιτία για την ταχεία ανάπτυξη των υπερυψωμένων δαπέδων

Από τότε βέβαια τα υπερυψωμένα δάπεδα έχουν εξελιχθεί τόσο τεχνολογικά όσο και αισθητικά. Η ΔΟΜΟfinis πιστή στην προσήλωσή της για διάθεση ανώτερων ποιοτικά προϊόντων εξασφάλισε την διανομή των υπερυψωμένων δαπέδων του Ιταλικού οίκου PETRAL (www.petral.it) .

Η PETRAL είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στα συστήματα υπερυψωμένων δαπέδων. Ιδρύθηκε το 2004, είναι σχετικά νέα για αυτό και έχει ενσωματώσει όλες τις νέες τεχνολογίες. Έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και διακρίνεται για την τεχνολογική καινοτομία, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και την κάλυψη όλων των απαιτήσεων είτε αφορούν σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Τα συστήματά της έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλα έργα Αρχιτεκτονικής και στα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα όπου απαιτείται υψηλή τεχνογνωσία και εκλεπτυσμένη αισθητική.

Οι προδιαγραφές καλύπτουν φυσικά το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 12825 και όλα τα επί μέρους αναγκαία Ευρωπαϊκά πρότυπα, είτε αυτά αφορούν στα υλικά, είτε στην αντοχή και πυραντοχή τους. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι τεχνικές προδιαγραφές στην βασική σειρά και όπως πάντα οι τεχνικοί της ΔΟΜΟfinis βρίσκονται εδώ για να αναλύσουν, να σχεδιάσουν και φυσικά να τοποθετήσουν τα συστήματα υπερυψωμένων δαπέδων που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Back to top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.