Επενδύσεις Ξύλου

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την γκάμα των υλικών μας, το πλέον αγαπημένο υλικό της Ελληνικής αγοράς, το φυσικό ξύλο.

Εμείς στην ΔΟΜΟfinis, αντιμετωπίζουμε το ξύλο με τον σεβασμό που αρμόζει σε έναν «ζωντανό οργανισμό». Η τεχνογνωσία μας στην χρήση του ξύλου σε εξωτερικές επενδύσεις πηγάζει από την βαθιά γνώση τόσο του υλικού, όσο και της εφαρμογής – πάντα με την λογική της αεριζόμενης πρόσοψης.

Στην Ελλάδα οι εξωτερικές επενδύσεις ξύλου πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή εξαιτίας των έντονων θερμοκρασιακών μεταβολών τόσο κατά την διάρκεια του έτους όσο και κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ συνηθισμένο το ζεστό και ξηρό μεσημέρι να δώσει την θέση του σε ένα υγρό και ψυχρό βράδυ. Αυτές οι μεταβολές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ξύλου. Με δεδομένο δε την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης ξύλων με το σωστό επίπεδο υγρασίας, το πρόβλημα της συμπεριφοράς τους με τις κλιματολογικές συνθήκες γίνεται ακόμα πιο έντονο. Έτσι προτού αποφασίσετε για την εξωτερική επένδυση ξύλου, επιλέξτε το σωστό ξύλο. Αν είστε κοντά σε θάλασσα το Ιρόκο ή το Νιαγκόν ταιριάζει καλύτερα. Αν χτίζεται στο βουνό έχετε μεγαλύτερα περιθώρια επιλογών, ενώ στον αστικό ιστό ένα απαιτητικό ξύλο σαν τον Κέδρο ταιριάζει καλύτερα.

Μετά την επιλογή του ξύλου, επιλέξτε με προσοχή τον προμηθευτή του. Εξασφαλίστε ότι διαθέτει τα κατάλληλα ξηραντήρια (σε όλα τα ξύλα πλέον επιβάλλεται τεχνητή ξήρανση) και εκείνες τις διαστάσεις πρώτης ύλης που θα σας δημιουργήσουν την μικρότερη δυνατή φύρα. Στη συνέχεια μελετήστε τον τρόπο κατεργασίας και κοπής, ενώ πριν τα παραδώσουν στο έργο εξασφαλίστε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης για όσο καιρό χρειαστεί.

Τέλος επιλέξτε τον τρόπο στήριξης (κρυφό ή/και εμφανή) και τα κατάλληλα εξαρτήματα σύνδεσης.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό ή σας τα παρουσίασαν εύκολα, ελάτε σε εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κορυφαίος όμιλος εμπορίας και επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα, η INTERWOOD, μας εμπιστεύεται στις ειδικές κατασκευές.

Έργα με Επενδύσεις Ξύλου

COSTA NAVARINO

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Back to top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.